Pannenkoekenbakwedstrijd met Gert Blom

Op vrijdag 16 maart was het nationale pannenkoekendag. IKC Schatrijk in Bodegraven veranderde deze dag weer in het grootste pannenkoekenrestaurant van Bodegraven. De leerlingen smulden van hun pannenkoeken met stroop of suiker. Ook papa’s, mama’s, broertjes en zusjes en opa en oma’s waren van de partij. Het was weer gezellig druk. De Ouderraad van de IKC Schatrijkorganiseerde het pannenkoekenfeest dit jaar voor de vierde keer met hulp van de docenten en de vele ouders en grootouders die thuis de honderden pannenkoeken bakten. (REBO Nieuws)

Kinderen van groep 5 t/m 8 konden dit jaar ook meedoen aan een heuse pannenkoekenbakwedstrijd. Zij leverden hun lekkerste zelfgemaakte pannenkoek op school in. Gert Blom, chef-kok van het Rotterdamse restaurant Amarone (één Michelin ster) en oud-leerling van IKC Schatrijk (toen nog Pax Christischool), proefde de pannenkoeken en riep uiteindelijk de 11–jarige Mirthe van den Akker uit groep 8 uit tot beste pannenkoekenbakker van IKC Schatrijk! Zij ontving uit handen van Gert Blom de pannenkoekenbokaal.

Natuurlijk ontbrak tijdens het pannenkoekenfeest het rad van fortuin niet met mooie prijzen die beschikbaar waren gesteld door lokale ondernemers. Dit keer waren de hoofdprijzen een sloophouten tuinbank en een step. Ook konden kinderen meedoen aan een knutsel-/teken- of schrijfwedstrijd over het thema pannenkoeken. De winnaars werden tijdens het feest bekend gemaakt. Verder was het schminken een populaire activiteit en vonden de suikerspinnen gretig aftrek.