Welkom in groep 4!

Groep 4 is een jaar waarin uw kind voor het eerst leert schrijven in lijntjesschriften. Dit is in het begin best even wennen voor de leerlingen. Bij het rekenen maken wij gebruik van de methode “wereld in getallen”. De leerlingen leren hoe plus en minsommen tot 100 kunnen worden uitgerekend met een getallenlijn en hoe we zowel op een analoge als een digitale klok de tijd kunnen aflezen. Verder worden de tafels belangrijk in groep 4!
Het leesonderwijs in groep 4 is nog heel belangrijk. We lezen dan ook iedere dag, maar in verschillende vormen. Zo wordt er aan de hand van de methode Taal Actief gelezen, in groepjes, duo-lezen en vrij lezen. Voor het vrij lezen kunnen de leerlingen gebruik maken van de bibliotheek op school!
Ook het vak spelling wordt aangeboden aan de hand van de methode Taal Actief. In groep 4 leren de kinderen al wat werkwoorden, lidwoorden en zelfstandige naamwoorden zijn. Bij spelling maken we opdrachten die gekoppeld zijn aan de woorden van de week. Deze woorden zijn ook zichtbaar in de klas op de woordmuur.
Een goede sfeer in de klas is zeer belangrijk. Daarvoor worden groepsgesprekken gevoerd over hoe we met elkaar omgaan en we gebruiken hiervoor de methode Leefstijl.
Verder zijn de danslessen van Juf Fleur, de technieklessen, de buitenlessen verkeer en de culturele uitjes door het schooljaar heen altijd een groot succes!

 

 

https://wijzeroverdebasisschool.nl/groepen/