Bij de Buitenschoolse opvang (BSO) vangen we kinderen op van IKC Schatrijk (Schatrijkschool) en van de Da Costaschool.

Van alles te doen!
De BSO wordt na school aangeboden aan kinderen van 4 tot en met 12 jaar in twee basisgroepen, namelijk de 4+ groep en de 7+ groep. De 4+ groep zit in een apart gebouw op het schoolplein. De 7+ groep zit in het schoolgebouw. De groepen maken gebruik van de ruimtes van school, zoals de gymzaal, “de kuil” met computers, het atelier en meer.

De locatie is zo ingericht dat kinderen ook daadwerkelijk de ruimte hebben om lekker te kunnen ‘chillen’ of vrij te spelen. Daarnaast is er op elke locatie een gevarieerd activiteitenprogramma waarbij we bijvoorbeeld koken, knutselen, sporten of een activiteit doen die de kinderen bedacht hebben.

Activiteiten worden afgestemd met andere locaties en basisscholen in de buurt. Door die samenwerking verloopt de overgang voor kinderen soepel en ontstaat er één doorgaande, veilige omgeving om te spelen en te leren.

Vakantieopvang
Schoolvakanties zijn voor de kinderen altijd heel leuk, maar ouders kunnen niet altijd even makkelijk verlof opnemen. Dan is de vakantie BSO een welkome oplossing. Kinderen van 4 tot 13 jaar zijn gedurende de schoolvakanties van 7.30 – 18.30 uur van harte welkom om mee te doen aan ons gevarieerde activiteitenprogramma.

Ontbijtclub
BSO vóór schooltijd heet de Ontbijtclub. De Ontbijtclub is iedere dag van 07.30 uur geopend. Kinderen kunnen voordat de school begint gezellig met elkaar ontbijten en er is ruimte om voor schooltijd te spelen. Daarna worden de kinderen door de pedagogisch medewerkers naar school gebracht.