Voor kinderen van 4 tot 13 jaar biedt IKC Schatrijk verschillende vormen van buitenschoolse opvang (BSO). BSO is kinderopvang buiten schooltijden.

Van alles te doen!
De meest bekende vorm van BSO is de kinderopvang na schooltijd en in de vakanties. Kinderen zijn vrij en moeten zich ook vrij kunnen bewegen en voelen na schooltijd. Iedere BSO-locatie is zo ingericht dat kinderen ook daadwerkelijk de ruimte hebben om lekker te kunnen ‘chillen’ of vrij te spelen. Daarnaast is er op elke locatie een gevarieerd activiteitenprogramma waarbij we bijvoorbeeld koken, knutselen, sporten of een activiteit doen die de kinderen bedacht hebben.

Activiteiten worden afgestemd met andere locaties en basisscholen in de buurt. Door die samenwerking verloopt de overgang voor kinderen soepel en ontstaat er één doorgaande, veilige omgeving om te spelen en te leren.

Vakantieopvang
Schoolvakanties zijn voor de kinderen altijd heel leuk, maar ouders kunnen niet altijd even makkelijk verlof opnemen. Dan is de vakantie BSO een welkome oplossing. Kinderen van 4 tot 13 jaar zijn gedurende de schoolvakanties van 7.30 – 18.30 uur van harte welkom om mee te doen aan ons gevarieerde activiteitenprogramma.

Ontbijtclub
BSO vóór schooltijd heet de Ontbijtclub. Kinderen kunnen voordat de school begint gezellig met elkaar ontbijten. Daarna beginnen zij ontspannen aan de schooldag.